Всі учасники АТО стоять на спеціальному обліку, тому жодних масових поховань українських військовослужбовців на Донбасі бути не може. Про це, відповідаючи на запитання журналістів, заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема.

«Ми знаємо, що масові поховання є біля Слов'янська... А про те, що українська армія та українські батальйони здійснювали якісь масові поховання, фактів немає. Їх не може бути апріорі, бо всі ці питання фіксуються правоохоронними органами та міжнародними організаціями. Кожен військовослужбовець, кожен співробітник правоохоронних органів, який йде на проведення цих заходів, кожен учасник АТО, стоїть на обліку, за ним є якась інформація або в МВС, або в Міністерстві оборони», - заявив Віталій Ярема.

«Що стосується взаємин з мирним населенням, то всі питання вирішуються на місці. Там є місцеві адміністрації, правоохоронні органи, які в установленому порядку всі ці питання розглядають», - додав генпрокурор.

Як раніше повідомляв ForUm, 24 вересня група спостерігачів ОБСЄ в Україні зафіксувала наявність трьох місць масового поховання під Донецьком.

Водночас у Раді Національної безпеки та оборони заявили про три масові поховання на території Слов'янська.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом