Прокуратурою Печерського району столиці спільно з працівниками міліції затримано службовця «Київводоканалу», який вимагав й отримав від підприємця хабар у розмірі 20 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

«Начальник району експлуатації каналізаційних мереж ВАТ «АК« Київводоканал» обіцяв бізнесменові за 30 тис. грн узгодити документацію для введення в експлуатацію каналізації торговельно-розважального закладу, який знаходиться в центрі столиці», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, службовець був затриманий на «гарячому» - під час одержання 20 тис. грн авансу за вирішення питання.

Крім того, під час огляду службового кабінету правоохоронці виявили значну суму коштів як у національній, так і в іноземній валюті, походження якої керівник не зміг пояснити.

Наразі чиновника затримано, він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Одержання неправомірної вигоди посадовою особою). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Досудове слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26