Двоє громадян Російської Федерації намагалися дати хабар прикордонникам Харківського загону, щоб уникнути покарання за перевищення терміну перебування на території України. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Вчора (7 грудня. - Ред.) під час оформлення пасажирів, які прямували з України в Росію, двоє росіян намагалися дати хабар співробітникам Держприкордонслужби України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, перевіряючи документи у пункті пропуску, прикордонний наряд Харківського загону виявив, що у двох пасажирів потяга «Харків-Бєлгород» перевищено термін перебування в Україні.

Згідно з повідомленням громадянин запропонував військовослужбовцю для залагодження проблеми зі терміном перебування грошову винагороду в розмірі 700 гривень.

Від хабара прикордонник категорично відмовився, а пропозицію зафіксував на звукозаписний апарат і доповів про інцидент командуванню.

На громадян Росії були складені адміністративні документи за ч. 2 ст. 203 КУпАП і накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу 850 гривень на кожного. Порушники були передані співробітникам міліції.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30