Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк досі тільки обіцяє проводити реформи, заявив у коментарі ForUm'у доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков.

«Прийняття рішення про зміни у структурі держорганів з контролюючими функціями - це не скорочення, і не чергова заміна вивісок. В принципі, нинішній Кабмін прийшов під гаслом проведення дерегуляції, поліпшення підприємницького клімату, скорочення кількості контролюючих органів», - нагадав він.

Плотніков зазначив, що Яценюк обіцяв почати проводити реформи одразу ж після призначення його прем'єр-міністром. «Це було в лютому. Сьогодні вже вересень. А реформ щодо створення єдиних вікон, щодо дозвільної системи тощо - немає. Так, йде війна, мають місце зовнішні фактори. Але потрібно займатися реформами. Принаймні - виконувати те, що було обіцяно при вступі на посаду», - підсумував він.

Нагадаємо, опубліковано постанову Кабміну №442 від 10.09.2014 р. «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади». Згідно з документом, з 56 наявних нині в Україні контролюючих держорганів залишиться 27. Повністю ліквідовано лише 9 відомств, інші ж будуть реорганізовані шляхом злиття або приєднання до вже існуючих держорганів.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22