У вівторок, 23 вересня, з Дніпропетровська на лікування в Естонію спрямовано десятьох військових, поранених в зоні АТО, повідомляють у прес-службі Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

«Спочатку мова йшла про 24 поранених, але в кінцевому підсумку зупинилися на 10. Естонська сторона взяла на себе всі витрати з транспортування, лікування і реабілітації солдатів, за що ми їм дуже вдячні», - цитує прес-служба заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Бориса Філатова.

Відзначається, що характер травм пацієнтів - поранення кінцівок, грудної клітки і черевної порожнини. Стан більшості поранених солдатів медики оцінюють як середньої тяжкості. Разом з пораненими в Естонію вилетіла делегація з Дніпропетровська для ознайомлення з сучасним протезним центром. За попередньою домовленістю, українські поранені зможуть отримати в Естонії протези.

Як раніше повідомляв ForUm, за даними РНБО, за час проведення АТО станом на 12 вересня загинули 873 військовослужбовці і 3275 отримали поранення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом