У Республіці Ліберія миротворчий контингент українських військових вживає всіх превентивних заходів щодо недопущення інфікування вірусом лихоманки Ебола. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Ситуація, пов'язана з лихоманкою Ебола, є контрольованою. З перших днів перебування особового складу загону в Ліберії були вживі всі превентивні заходи щодо недопущення інфікування вірусом Ебола військовослужбовців національного контингенту», - цитує прес-служба полковника Петра Пліса.



За його словами, в загоні є необхідні запаси матеріально-технічних засобів, антивірусних і дезінфікуючих препаратів.

Крім цього, як зазначив Пліс, розгорнутий спеціальний ізолятор, розроблена медична документація, уточнено транспорт і маршрути медичної евакуації інфекційних хворих у військовий госпіталь вищого рівня.



«Ми до мінімуму звели кількість контактів з місцевим населенням, обмежили виїзд особового складу за межі частини», - підкреслив він.

У свою чергу, як зазначає прес-служба, начальник медичної частини загону майор медичної служби Володимир Гіболенко додав, що завдяки налагодженій співпраці з медичним сектором Місії ООН у Ліберії командування національного контингенту володіє найбільш оперативною інформацією про виявлені випадки захворювання місцевого населення на небезпечний вірус.



За даними Гіболенка, місія ООН забезпечує військових спеціальними засобами захисту: захисними масками, окулярами, медичними рукавичками, спеціальними захисними костюмами 3Б класу і одноразовими захисними костюмами 1-го класу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом