Міністерство закордонних справ Естонії з початку 2014 року виділило близько 1 млн євро для підтримки України, повідомляє прес-служба Агентства ООН у справах біженців.

Повідомляється, що з цієї суми 70 тис. євро було перераховано до фондів Агентства ООН у справах біженців на потреби переселенців. Крім того, в жовтні цього року уряд Естонії разом з естонськими компаніями передав Україні продукти харчування вартістю 80 тисяч євро. Агентство отримало 4,7 тонни м'ясних консервів та 4,5 тонни консервованих супів, а також 20 тонн сухого молока для внутрішніх переселенців зі сходу України.

19 листопада гуманітарна допомога від уряду Естонії у вигляді продуктових товарів від естонських компаній вирушила в Одеську область. Її доставлять до місць компактного проживання переселенців у санаторіях області. Додатково Агентство ООН у справах біженців передало теплі ковдри та предмети першої необхідності, повідомляє «РБК-Україна».

Як зазначають у прес-службі, перша партія естонської гуманітарної допомоги буде розподілена між сімома санаторіями Одеської області, де, згідно з реєстраційними даними, проживають найбільш незахищені категорії внутрішньо переміщених осіб. В цілому близько 1,3 тис. осіб отримають гуманітарну допомогу до кінця тижня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом