Глава Міністерства внутрішніх справ Естонії Текс Вертманн не розкриває причини потрапляння російського актора Івана Охлобистіна до «чорного списку».

«Причину заборони я розкрити не можу. Це закрита інформація», - сказав він.

Він пообіцяв повідомити пізніше, на який термін російському акторові заборонений в'їзд. Тим не менш і пізніше у МВС відмовилися розкрити терміни перебування Охлобистіна в «чорному списку».

«Ми можемо підтвердити, що Іван Охлобистін внесений до списку осіб, яким заборонено в'їзд. Естонська держава зобов'язана захищати свою територію, громадян і суверенітет, а для цього іноді доводиться обмежувати в'їзд іноземців або їх перебування в державі», - заявили в МВС Естонії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У письмовій відповіді на повторне прохання все ж повідомити про терміни заборони представник МВС зазначив: «Причини заборони завжди ретельно зважуються і не публікуються».

За його словами, той, хто потрапив до «чорного списку», або його законний представник за бажання можуть ознайомитися з рішенням про заборону та термінами її дії.

Охлобистін мав виступати 8 листопада в талліннському концертному домі Nordea з програмою «Духовні бесіди. Продовження».

Раніше йому заборонили в'їзд до Латвії, де він мав виступати 7 листопада в ризькому Будинку конгресів. Він значиться також у списку нев'їзних і в Україну.

Нагадаємо, 25 жовтня голова МЗС Латвії Едгар Ринкевич минулої п'ятниці ввечері вніс до списку нев'їзних у республіку осіб російського актора, режисера і сценариста Івана Охлобистіна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35