Останнє рішення НБУ обмежити продаж валюти в одні руки сумою в 3 тис. грн на добу не стабілізує валютний ринок, а лише прискорить девальвацію. Про це заявив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, повідомляє «Сегодня».

«На жаль, керівництво НБУ займається «шараханням». Це ще раз показує, що вони не знають, що робити. Це рішення НБУ (обмежити продаж валюти. - Ред.), не призведе до стабілізації валютного ринку. Воно буде тільки стимулювати «чорний ринок». Готівковий курс на чорному ринку буде рости, рости і ще раз рости. Спекулянти спокійно можуть подякувати керівництву НБУ за новий виток девальвації. Позитивних ефектів від цього рішення я не бачу. Рішення може бути позитивне тільки тоді, коли воно робиться в комплексі. Поки цього немає. Що зараз станеться - посилиться відтік депозитів у гривні та доларах», - говорить експерт.

Водночас Охріменко зазначає, що ситуацію на валютному ринку можна врятувати, але для цього потрібні кадрові перестановки. «Перше, що потрібно зробити - поміняти керівництво НБУ - на чолі Нацбанку потрібно поставити «технарів». Не політиків, не інвестиційних банкірів, а «технарів», - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні НБУ обмежив продаж валюти в одні руки сумою в 3 тис. грн на добу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64