Влада столиці має намір встановити нову вартість проїзду в метро, повідомляє прес-служба Київського метрополітену.

«Фінансовий стан столичного метрополітену залишається досить складним. Збитки підприємства на кінець року можуть скласти 724,9 млн гривень. Однією з основних складових, яка не дає можливості для розвитку підприємства, залишається тариф. Останній раз він переглядався шість років тому. Відтоді значно подорожчало все необхідне обладнання та комплектуючі», - відзначають в метрополітені.

Крім того, КП підкреслює, що вартість електроенергії зросла на 72%, а мінімальна заробітна плата збільшилася в 2,4 рази. «Також підприємство постійно недоотримує компенсацій за перевезення пільгових категорій пасажирів. В результаті збиток на кожній поїздці становить 82 копійки», - йдеться в повідомленні.

«На сьогоднішній день керівництвом міста обговорюється питання зміни тарифу в підземці. Попередньо розглядається можливість встановлення мінімальної ціни при використанні проїзних квитків. При нинішній вартості місячного проїзного на 95 гривень, один день користування підземкою, незалежно від кількості поїздок, коштує 3 гривні. Це як одна поїздка в маршрутці, однак витрати для перевезення пасажирів у метрополітені вище в рази. Нагадаємо, що при своїй мережі у 52 станції столичний метрополітен залишається чи не найдешевшим в Україні та Європі. За проїзд у підземці жителі Харкова ще з минулого року платять 3 гривні. У Відні та Парижі одна поїздка коштує близько 30 гривень», - повідомили в метрополітені.

Як раніше повідомляв ForUm, мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко очікує підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35