Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вважає економічно недоцільною співпрацю України з європейським інформаційним телеканалом Euronews, повідомив глава регулятора Юрій Артеменко на брифінгу 4 вересня.

Раніше регуляторний орган провів позапланову перевірку Національної телекомпанії України, за підсумками якої було зафіксовано відсутність трансляції української версії Euronews, тоді як, згідно з ліцензією, має здійснюватися мовлення 30 хвилин/добу.

У НТКУ пояснили відсутність мовлення заборгованістю перед Euronews у розмірі 176 млн грн.

За словами глави Нацради, сума, яку щомісяця зобов'язаний платити український телеканал за трансляцію, становить 5 млн євро, що, на думку регулятора, у наявній політико-економічній ситуації в країні є недоцільним, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Регулятор вирішив відправити до Міністерства фінансів, Державного комітету з телебачення і радіомовлення, Президента України листа з викладеною позицією щодо цього питання.

Артеменко також додав, що вивільнені кошти можна буде використати більш ефективно, спрямувавши їх на розвиток міжнародного мовлення.

Як повідомляв ForUm, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до провайдерів з вимогою вимкнути мовлення україномовної версії телеканалу Euronews.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом