Вартість проїзду в київському метро потрібно підвищити, щоб воно працювало ефективно і безпечно. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з ініціативною групою киян проти підвищення тарифів у столичному метрополітені.

«Більше одного мільйона киян та гостей столиці щодня користуються метро, і майже 50% з них - пільговики, які їздять безкоштовно, і Кабмін не компенсує усіх витрат, які несе місто. Підвищення ціни - непопулярний крок, але ми змушені його зробити. Ми бачимо, як зріс курс долара, як подорожчали енергоносії. Нам потрібно будувати метро на Троєщину. 10% рухомого складу метрополітену вже не працює, нам потрібно його ремонтувати. Ми повинні гарантувати безпеку всім співробітникам і пасажирам метрополітену. Наше завдання - щоб метро працювало ефективно і безпечно», - цитує слова Кличка його прес-служба.

Говорячи про нібито можливі мільярдні доходи від реклами в столичному метро, Кличко зазначив: «Ми будемо вдячні громадським активістам, якщо вони покажуть схеми, якщо такі існують. Але я впевнений, що ці мільярдні цифри, які ви намалювали, нереалістичні. Давайте працювати не на піар і камери, а на результат. Підійдіть до людей, працівників громадського транспорту, які страйкують, яким не вистачає коштів і скажіть, мовляв, ми хочемо їздити безкоштовно. Вони вам скажуть, що їм треба годувати дітей і жити за щось. Ми живемо в ринкових умовах», - сказав мер Києва.

Кличко також нагадав про перехід на електронний квиток, який дозволить прозоро простежити пасажиропотік і, відповідно, доходи метрополітену. «Ми відходимо від готівки, оскільки тут є корупційна складова, адже ніхто не може сьогодні чітко сказати, скільки продається жетонів протягом дня. А електронна система дозволить зафіксувати, скільки пройшло людей, хто на якій станції зайшов, на якій вийшов. Це система, яка працює в усьому світі», - зазначив голова КМДА.

Нагадаємо, під будівлею Київської міської державної адміністрації відбулася акція протесту проти підвищення вартості проїзду в метрополітені до 4 грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом