24 серпня дві виправні колонії, розташовані в Горлівці Донецької області, стали об'єктами збройних нападів з боку членів незаконних збройних формувань, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

Так, близько 10:20 до Мічурінської виправної колонії № 57 на броньованій розвідувально-дозорній машині прибуло 12 невідомих, озброєних автоматами Калашникова, кулеметами і гранатометами. З собою вони привезли попередньо захопленого і пов'язаного першого заступника начальника цієї установи.

«Погрожуючи розправою над заручником, озброєні люди вивели всіх співробітників, які перебували у закладі, та під прицілами вогнепальної зброї вишикували їх уздовж огорожі установи», - йдеться в повідомленні.

В цей же час інша група озброєних осіб увійшла в караульне приміщення, звідки вилучила шість автоматів АК-74, а потім вивела з житлової зони установи трьох засуджених.

У прес-службі підкреслили, що озброєні люди відвезли першого заступника начальника установи і начальника оперативного відділу зі «звільненими» засудженими в невідомому напрямку.

Як додали в ДПтС, після від'їзду членів НЗФ установу було піддано мінометному обстрілу, в результаті чого була пошкоджена водонапірна башта.

«Постраждалих серед іншого персоналу установи та засуджених немає. Місцеперебування захоплених наразі невідоме», - повідомили в прес-службі.

В той же день близько 11 години в Микитинську виправну колонію № 87 на БРДМ, легковому автомобілі і вантажному «КамАЗі» прибули невідомі особи, що назвалися представниками ДНР, і оточили адміністративну будівлю установи та прилеглу до неї територію з метою незаконного заволодіння наявною в установі зброєю.

«Вони вивели весь персонал з адміністративної будівлі, вишикували в шеренгу і почали застосовувати фізичну силу, стріляти в їхній бік з вогнепальної зброї, вимагаючи відкрити кімнату для зберігання зброї і видати озброєння», - розповіли в прес-службі.

Погрожуючи розстрілом першого заступника начальника установи та заступника начальника установи з охорони, вони змусили відкрити кімнату для зберігання зброї і заволоділи частиною наявного озброєння.

Після цього нападники захопили в заручники першого заступника начальника Микитинської виправної колонії і зникли в невідомому напрямку. Наразі місцеперебування заручника невідоме.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом