У Запорізькій області за минулу добу рятувальники визволили зі снігових заметів 442 автомобілі. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Упродовж доби бійці ДержНС 23 рази надавали допомогу населенню у зв'язку з погіршенням погодних умов. Всього зі снігових заметів визволили 442 автомобілі, з них 9 карет швидкої допомоги, а також 1010 людей. На щастя, ніхто з них не постраждав. До медичних закладів ніхто не звертався», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підрозділи ДержНС з допомогою тросів відбуксирували автомобілі на чисту ділянку дороги, після чого машини продовжили рух за своїм маршрутом.

За даними прес-служби, всього до ліквідації наслідків негоди залучалося 36 одиниць рятувальної техніки та 128 людей особового складу.

У ДержНС звернулися до водіїв та пасажирів з проханням у дні несприятливих погодних умов утриматися від поїздок на великі відстані власним автотранспортом та автобусним сполученням.

Крім цього водіям рекомендують укомплектувати транспортний засіб спеціальною широкою лопатою, тросом, достатнім запасом пального і мати при собі термос з гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі і ковдру - для можливості зігрітися у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134