Департамент освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації вирішив у школах області в новому навчальному році зберегти 5-денний навчальний тиждень, водночас зимові канікули збільшити до семи тижнів.

Про це на прес-конференції у вівторок повідомила директор департаменту Оксана Палійчук.

«Зимові канікули будуть збільшені за рахунок скорочення кожного з двох навчальних семестрів на 10 днів і скорочення осінніх і весняних канікул на кожні три дні», - сказала Палійчук.

Таким чином, зимові канікули у школах триватимуть сім тижнів - з 24 грудня по 10 лютого, передають «Українські новини».

При цьому субота в школах залишається вихідним днем, скорочення тривалості семестрів буде досягнуто за рахунок інтенсифікації навчальних програм - наприклад, об'єднання декількох тем в одному уроці, що не суперечить навчальним програмам.

Департамент змушений йти на збільшення зимових канікул у зв'язку з необхідністю економії природного газу для опалення - для системи освіти Чернівецької області ліміти споживання газу скорочено на 34%.

Палійчук уточнила, що розпорядження департаменту освіти про збільшення зимових канікул носить рекомендаційний характер і кожна школа має право встановити інші терміни семестрів і канікул, тим більше, що частина шкіл області опалюється твердим паливом.

Однак директор департаменту вважає, що зміна тривалості семестрів доцільна для економії всіх видів енергоносіїв та електроенергії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом