Інформація про те, що священики Української православної церкви Московського Патріархату відмовляються відспівувати загиблих під час антитерористичної операції українських військових, не відповідає дійсності.

Як передає кореспондент Forum'у, про це в ході прес-конференції заявив прес-секретар УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко, коментуючи інформацію про відмову священиків УПЦ МП в Рівненській області відспівувати загиблих військових.

«Я розмовляв з єпископом - немає ніяких підтверджень щодо антиукраїнської або антидержавної позиції священика. Був сюжет в ЗМІ про священика, який нібито відмовився відспівувати загиблого воїна. Навіть родичі цього солдата спростували цей факт. Але хто про це потім у ЗМІ повідомив?» - поцікавився він.

За його словами, сталося чи нерозуміння ситуації, чи просто її спотворення. «Свідомо це зроблено чи ні, нехай вже розбираються журналісти», - додав він.

Разом з тим протоієрей підкреслив, що церква ні за яких обставин не може відмовитися відспівувати своїх парафіян. «Церква не може відмовитися молитися. Церква повинна молитися за кожну людину, навіть за тих, хто не має рацію», - зазначив він.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом