Всі, хто незаконно взяв зброю, повинні скласти її і шукати шляхи мирного вирішення конфлікту. Про це йдеться у постанові Собору єпископів УПЦ (МП) «Про внутрішнє життя Української православної церкви», повідомляє прес-служба Церкви.

«Сьогодні на території України тривають військові дії. Щодня ми чуємо про нові жертви, як серед українських військових, так і серед мирного населення Донецької та Луганської областей. Закликаємо всіх, хто незаконно взяв у руки зброю, скласти її і шукати шляхи мирного вирішення конфлікту. Місія Церкви полягає в примирення людей з Богом й один із одним», - сказано в документі.

Також Собор висловлює стурбованість тим, що в зоні воєнних дій регулярно фіксуються факти насильства щодо церковних служителів.

«Це несе загрозу порушення міжконфесійного і міжрелігійного миру в Україні. Висловлюємо співчуття родинам та близьким усіх православних священиків і служителів інших християнських конфесій, які загинули або постраждали під час воєнних дій. Закликаємо органи державної влади до неупередженого розслідування всіх випадків насильницьких дій проти служителів християнських церков та інших релігійних організацій», - йдеться в постанові.

Як раніше повідомляв ForUm, новообраний предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій заявив, що Церква молиться за встановлення миру в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67