Собор єпископів Української православної церкви Московського патріархату заявив, що УПЦ МП готова до діалогу з Українською православною церквою Київського патріархату та Українською автокефальною православною церквою без втручання політичних сил. Про це йдеться в посланні Собору єпископів УПЦ МП до духовенства, монашества і вірян, опублікованому на сайті церкви.

«Собор єпископів з жалем констатував, що в Україні продовжує існувати трагічне церковне розділення. Тисячі наших братів і сестер перебувають поза спілкуванням зі світовим православ'ям», - йдеться в повідомленні.

У посланні наголошується, що подолання церковного розколу - це одне з першочергових завдань, яке сьогодні стоїть перед нами.

«Собор єпископів свідчить про те, що наша церква відкрита до відвертого та конструктивного діалогу з представниками УПЦ КП та УАПЦ. Цей діалог має відбуватися на фундаменті канонічного права і без втручання політичних сил», - наголосили в УПЦ МП.

Крім того, єпископи від імені УПЦ звернулися до керівників держав, усього світового співтовариства, до всіх людей із закликом докласти максимум зусиль для припинення кровопролиття в Україні.

«Ми просимо всіх, від кого це залежить, сприяти встановленню миру в Україні. Спільними зусиллями ми повинні зберегти нашу соборну Україну», - сказано в посланні.

Нагадаємо, 13 серпня новообраний предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій заявив, що в Українській православній церкві Московського патріархату відкриті до діалогу з Київським патріархатом про об'єднання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом