Фотокореспондент агентства МІА "Росія сьогодні" Андрій Стенін, який зник на сході України, заарештований українськими спецслужбами. Про це повідомив в інтерв'ю латвійській радіостанції Baltkom радник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Відповідаючи на запитання журналіста радіостанції, чи відомо йому про долю Андрія Стеніна, Геращенко відповів: "Так, відомо".

"Він (Стенін, - ред.) заарештований нашими службами безпеки. Цей чоловік був присутній під час тортур і вбивств у Шахтарську. Весь світ сколихнули фотографії, де він знімає спочатку живого пораненого солдата, а на наступній фотографії солдат уже вбитий. Ми вважаємо, що Андрій Стенін може бути причетний до пособництва терористам. Це вже не журналістика, а пособництво і прославлення тероризму", - сказав Геращенко, повідомляють «РІА Новости».

При цьому він сказав, що не має інформації про те, де перебуває Стенін.

Фотокореспондент "Росії сьогодні" Андрій Стенін, який працював у Донецьку, Слов'янську та інших містах сходу України, не виходить на зв'язок з 5 серпня. Інформоване джерело розповіло, що журналіст був захоплений українськими силовиками і, за попередніми даними, перебуває у СБУ в Запоріжжі. Однак управління СБУ в Запорізькій області стверджує, що не затримувало фотокора і що в їхньому регіоні взагалі немає будь-яких затриманих представників російських ЗМІ.

Нагадаємо, вчора, 11 серпня, Посольство Російської Федерації у Києві відправило в Міністерство закордонних справ України ноту з проханням надати інформацію про місцеперебування російського фотожурналіста Андрія Стеніна. Також представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи засобів масової інформації Дуня Міятович вимагала відпустити журналіста. Зазначимо, що головне слідче управління Слідчого комітету Росії не виключає, що журналіста Стеніна викрала Нацгвардія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

507