Україна підписала з королівством Нідерланди, королівством Бельгія та Австралією угоду про нерозголошення інформації щодо катастрофи «Боїнга-777» у Донецькій області. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу повідомив речник Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко.

«7 серпня цього року підписано угоду між Україною, королівством Нідерланди, королівством Бельгія та Австралією, метою якого є збір доказів на території сторін угоди, які мають стосунок до ходу подій, пов'язаних з катастрофою рейсу МН-17 пасажирського літака «Боїнг-777». Згідно з угодою, ніяка інформація не надаватиметься пресі або якимсь іншим чином не поширюватиметься сторонами, крім як з дозволу інших сторін», - зазначив він.

Бойченко також додав, що на цьому етапі проводяться необхідні експертизи, слідчі дії всіма сторонами цієї угоди, а інформація про результати цих дій буде оприлюднена тільки після їх завершення і за згодою всіх учасників угоди.

Нагадаємо, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.
 

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом