Попередні результати розслідування катастрофи літака «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній» у Донецькій області підтвердили, що він був збитий російською ракетою. Про це Президент України Петро Порошенко заявив у ході зустрічі з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом та членами австралійської робочої групи з розслідування обставин трагедії.

«Розвіддані свідчать, що у повітряне судно була випущена ракета системи «Бук-М», яка була завезена з Росії на Донбас разом з екіпажем», - підкреслив Порошенко, повідомляє прес-служба Глави держави.

Президент особисто подякував експертам. «Спасибі членам австралійської групи, які виконували роботу в екстремальних і небезпечних умовах», - підкреслив він. При цьому Порошенко додав, що Україна продовжує сприяти негайному, всебічному і відкритому міжнародному розслідуванню авіакатастрофи. «Ми надаємо все необхідне технічне обладнання та фахівців для проведення розслідування», - підкреслив він.

Своєю чергою, Ебботт зазначив: «Вранці 17 липня літак МН-17 був збитий у небі членами НЗФ, яких підтримує Росія».

Крім того, Порошенко додав, що самопроголошені ДНР та ДНР повинні бути визнані терористичними організаціями.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам - Куала-Лумпур, зазнав катастрофи у Донецькій області в Україні. На борту перебувало 298 осіб. Усі вони загинули.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом