Влада Нідерландів спрямує до Ліберії та Сьєрра-Леоне 50 техніків-лаборантів в рамках боротьби з поширенням смертельно небезпечного вірусу Ебола, жертвами якого, за останніми даними, стали понад 6,5 тисяч осіб, йдеться на сайті уряду країни.

«Вони будуть працювати в пересувних лабораторіях, придбаних Нідерландами і доставлених у регіон судном Karel Швейцар, проводити аналізи крові для того, щоб визначити наявність або відсутність захворювання у пацієнтів», - йдеться в заяві, розміщеній на сайті уряду Нідерландів.

Фахівці будуть працювати в африканських країнах на постійній основі, групами по чотири або п'ять осіб, уточнюється в заяві, повідомляє РІА Новости.

Нідерланди вже надали на боротьбу з Еболою понад 37 мільйонів євро, включаючи нарахування у Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ).

Геморагічна лихоманка Ебола - смертельна хвороба, яка може поширюватися через прямий незахищений контакт з кров'ю або виділеннями інфікованої людини, а також в результаті контактів з предметами зараженої людини. Специфічного лікування лихоманки Ебола або ефективної вакцини проти неї немає, але після спалаху хвороби на початку року про розробку перспективних препаратів проти неї повідомляли виробники в США, Японії і Канаді. ВООЗ визнала етичним використовувати для лікування хвороби експериментальні ліки.

За даними ВООЗ на 1 грудня кількість померлих в світі від вірусу лихоманки Ебола збільшилася до 6 тис. 928 осіб

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом