У Києві біля будівлі Верховної Ради України в ході акції протесту почалися сутички між прихильниками люстрації парламентаріїв та міліцією, передає кореспондент Forum'у.

Зокрема, акція протесту приурочена до необхідності розгляду Радою люстраційних законопроектів, а її учасники, відповідно, вимагають провести люстрацію серед нардепів.

В якийсь момент кілька людей прорвалися через міліцейський кордон і почали словесну перепалку з правоохоронцями, яка переросла в бійку. Деякі активісти принесли до парламенту автомобільні шини, склавши їх у багажники припаркованих поруч автомобілів.

Час від часу протестувальники сперечаються з міліцією, вимагаючи заховати кийки. А деякі починають штовхати правоохоронців. Міліція в свою чергу намагається погасити конфлікти, які виникають.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада України попередньо погодилася розглянути варіант повної люстрації, повідомляє кореспондент Forum'у.

Так, до порядку денного сесії внесено законопроект № 4429а народного депутата від Партії регіонів Сергія Мірошниченка.

Цей законопроект передбачає, що на наступних виборах балотуватися в парламент не зможуть ті, хто вже обіймав посаду народного депутата починаючи з 1991 року.

За словами спікера Верховної Ради Олександра Турчинова, згідно з регламентом до порядку денного будуть внесені інші законопроекти, що передбачають люстрацію влади. У той же час голосування з цього питання відклали на невизначений термін.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом