Багатим українцям буде простіше обійти сплату військового збору в 1,5%. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газізуллін.

За його словами, сьогодні складно говорити про те, чи не вийде так, що основний тягар зі сплати нового податку ляже на найбідніші верстви населення, зокрема, працівників бюджетної сфери.

«Тому що велика частина населення все ж офіційно працевлаштована. Єдине, що у багатьох випадках люди офіційно отримують мінімальну або близьку до неї суму, а решту отримують у конвертах, що, звичайно ж, не оподатковується. У той же час, очевидно, що бюджетники або працівники бюджетних установ переважно отримують офіційну зарплату. Хоча знаємо, що є тіньова економіка й у сфері охорони здоров'я та освіти», - зазначив експерт.

«Якщо говорити про найбагатших, то звичайно, їм легше обійти цей податок», - додав він.

Хоча офіційна статистика, за його словами, показує, що все-таки більшість людей відносяться до категорії з низькими або середніми доходами, які в принципі більш або менш підпадають під цей податок».

 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229