Консультації тристоронньої контактної групи у форматі Україна - РФ - ОБСЄ продовжаться у п'ятницю, 27 червня, проте місце проведення поки невідомо, заявляє другий президент України, учасник групи Леонід Кучма.

«Завтра ми збираємося це продовжити», - сказав він журналістам у четвер в Києві.

На уточнююче запитання, де відбудеться така зустріч, Кучма сказав: «Я і сам не знаю».

За його словами, була ініціатива провести таку зустріч на території Росії, проте зупинилися на тому, що вона пройде в Україні, але конкретне місце проведення поки не визначено, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У нас не переговорний процес, а консультації. Тому що влада не може сісти за стіл переговорів з ними (представниками ДНР і ЛНР. - Ред.)», - підкреслив Кучма.

Нагадаємо, 23 червня в Донецькій облдержадміністрації пройшли багатосторонні консультації. У них взяли участь Леонід Кучма, посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, глава громадської організації «Український вибір» Віктор Медведчук, прем'єр-міністр самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Бородай, лідер руху «Південний Схід» Олег Царьов і представники так званої «Луганської народної республіки».

Президент України Петро Порошенко в четвер у Страсбурзі заявив про те, що представники ДНР і ЛНР проявили інтерес до проведення мирних переговорів для врегулювання ситуації на сході України.

«Зараз є підтвердження того, що буквально півгодини тому був продемонстрований інтерес участі з їхнього боку», - сказав Порошенко.

«Якщо це буде відкинуто завтра, ми приймемо дуже важливе рішення», - додав глава держави, при цьому відмовившись говорити, яким саме буде це рішення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом