Президент України Петро Порошенко вважає, що Європі потрібно створити нову модель збереження миру, враховуючи агресію Росії проти Грузії та України. Про це він сказав, виступаючи сьогодні на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі.

«Післявоєнна модель була зруйнована, і зараз на наші з вами плечі лягає відповідальність за створення нової моделі», - сказав він.

«Події в Україні формують нову Європу, і ця нова Європа буде єдиною або розколотою, стабільною або крихкою. Майбутнє Європи та її дух залежать від того, як буде врегульовано конфлікт в Україні - на основі міжнародного права, законності, або на основі права сильного», - підкреслив Порошенко, повідомляє «УНІАН».

Він зауважив, що потрясіння в Україні почалися після того, як українці не захотіли втратити демократію та європейський вибір, і ці потрясіння ще тривають, оскільки «хтось вирішив покарати Україну за цей вибір».

Президент вважає, що ці сили зупиняться, коли здоровий глузд та європейські цінності візьмуть гору над агресією.

«Допоможіть нам, і завтрашня Європа буде єдина, стабільна, морально сильна», - підкреслив він.

Нагадаємо, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що підписаний США, Великобританією, Росією та Україною Договір про нерозповсюдження ядерної зброї не надавав Україні гарантій безпеки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом