Переговори Контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України почнуться в Мінську в 16:00 за київським часом, повідомив заступник глави адміністрації президента України Валерій Чалий.

«Я тільки що спілкувався з представниками, які вилетіли в Мінськ, вони вже готові, і планують вже десь о 16:00 почати засідання тристоронньої Контактної групи в Мінську, яке досить довго відкладалося», - сказав він на брифінгу 24 грудня в Києві.

За його словами, Україну представляє другий президент України Леонід Кучма. В ході засідання будуть розглядатися питання, пов'язані із звільненням заручників, дотриманням режиму припинення вогню та виходу на лінію розмежування, координати якої чітко визначені в Мінському меморандумі.

«Україна ніколи не відійде від Мінських домовленостей», - підкреслив Чалий, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Також він допустив ще одну зустріч тристоронньої Контактної групи в п'ятницю, 26 грудня. На уточнювальне питання про час початку зустрічі в Мінську, Чалий зазначив, що 16:00 - це поки що орієнтовний час початку.

Як раніше повідомляв ForUm, на тристоронньої зустрічі Контактної групи в Мінську обговорять чотири блоки питань, заявила представник ОБСЄ Хайді Тальявіні: припинення вогню всіма сторонами, відведення усіма сторонами важкої техніки, обмін полоненими у форматі «всіх на всіх», а також блок питань про доставку гуманітарних вантажів на підконтрольні незаконним збройним формуванням території для запобігання гуманітарній катастрофі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

85