Загострення ситуації на сході країни могли спровокувати реальні кроки України щодо реалізації проекту видобутку сланцевого газу в регіоні. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, висловив на прес-конференції голова правління Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков.

«Якщо подивитися на території, де останнім часом відбуваються війни, то всі вони відбуваються через енергоресурси. Там, де є великий потенціал енергоресурсів, - там обов'язково розгортаються військові дії. Сланцевий газ, природний газ, нафта, - всюди війна. Я думаю, що в Україні основні події почалися тоді, коли настав час ділити «газову трубу» і коли почалися суперечки щодо ціни на газ. Це був один із ключових моментів, через що почався конфлікт з Росією. Російська мова і все інше - це вже наслідки. Така думка не тільки моя, але й більшості експертів», - заявив він.

У свою чергу голова Комітету енергетичної незалежності України, експерт з енергетичних питань Іван Надєїн не вважає, що проблема на сході виникла тільки в зв'язку з видобутком сланцевого газу.

«Зараз тема можливого видобутку сланцевого газу дещо притихла, і пов'язано це з тим, що пішов інформаційний привід: договори підписані, почалася розвідка, і будь-які висновки можна буде робити тільки після висновку експертів про реальні перспективи та технічні можливості видобутку. Однак на сьогодні розвідка запасів газу йде тільки в західних регіонах країни», - заявив експерт.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

730