Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами одержання неправомірної вигоди екс-ректором Національного університету Державної податкової служби і справу відправлено до суду, повідомили Forum'у в УЗГ МВС.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянка або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що в липні 2013 року екс-ректор Національного університету Державної податкової служби отримав неправомірну вигоду у значному розмірі за сприяння у зарахуванні двох вступників до цього навчального закладу.

Підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 609 тисяч гривень. Крім того, накладено арешт на об'єкти нерухомості та грошові кошти, які йому належать. Обвинувальний акт передано в Ірпінський міський суд Київської області.

Нагадаємо, 7 травня Апеляційний суд Києва знизив суму застави для Мельника з 24 млн до 609 тис. гривень.

12 травня він вніс заставу і вийшов з Київського слідчого ізолятора.

Як відомо, 27 липня 2013 року міліція затримала керівника університету податкової служби за підозрою в отриманні 120 тис. гривень хабара.

Суд помістив Мельника під домашній арешт, однак пізніше він позбувся електронного браслета стеження і втік до США.

1 квітня правоохоронці затримали Мельника після прибуття в Україну і Печерський райсуд Києва обрав для екс-депутата запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і призначив заставу в сумі 24 млн гривень.

15 квітня Апеляційний суд скоротив термін перебування під вартою для Мельника на 1 місяць, до 26 квітня замість 30 травня, але потім Печерський райсуд знову продовжив термін арешту підозрюваного до 26 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36