Українські військові не завдають потужного ракетного удару по колонах військової техніки, які заходять через підконтрольний членам НЗФ кордон, оскільки це може спровокувати повномасштабну війну з Росією, яка містить всю свою військову міць.

Про це заявив під час програми «Свобода слова» на ICTV заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий, повідомляє «Укрінформ».

«Моя думка як дипломата: мені здається, що наше завдання, як ми його реалізуємо, дипломатично уникнути повномасштабної війни в центрі Європи. У разі нанесення такого удару безпосередньо - це початок війни із застосуванням авіації і т. д.», - сказав він, відповідаючи на питання, чому ЗС України не завдають ракетний удар, зокрема з використанням тактичної ракети типу «Точка-У» по колонах техніки з РФ.

За словами Чалого, такий крок перевів би протистояння в «зовсім інший масштаб». Крім того, міжнародна підтримка України, зокрема в Європі, могла зазнати певних втрат.

У той же час заступник глави АПУ зазначив, що українські сили ні в якому разі не відійдуть від позицій по лінії розмежування, визначених Мінським меморандумом. Якщо НЗФ підуть у наступ, то воювати буде вже вся країна, підкреслив він.

«Якщо, а такі загрози всі обговорюють, буде якесь широкомасштабний наступ (з підконтрольної бойовикам території. - Ред.), то це буде війна, воювати буде вся Україна», - заявив він.

При цьому Чалий зазначив, що українська влада поки намагається використати всі можливості, щоб локалізувати конфлікт і врегулювати його, дотримуючись позиції мирного плану.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна не хоче повномасштабної війни з Росією, однак готова до такого сценарію розвитку подій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

70