Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) провів оцінку якості послуг, які надаються жителям Донецької області, зокрема дітям, з тим, щоб зрозуміти, як їм допомогти. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на засіданні круглого столу з питань соціального захисту мирного населення сходу повідомила керівник програми «Захист дітей» фонду Габріель Акімова.

«Ми опитали близько 200 дітей різної статі та віку з тим, щоб зрозуміти, як вони бачать ситуацію, що вони відчувають. І ми зробили узагальнення цих думок, позицій, відчуттів дітей. Практично кожна друга дитина, розповідаючи про своїх відчуття, розповіла про те, що відчуває страх, біль, і практично кожна дитина має проблеми зі сном. 40% дітей віком від 7 до 13 років і 50% 14-18 літніх розповіли, що відчувають страх від того, що бачили смерть, бачили, як на вулиці вбивають людей», - розповіла представник ЮНІСЕФ.

Також, за її словами, фахівці фонду вважають, що почуття страху і стрес відчувають не лише діти в епіцентрі конфлікту, але і по всій Україні. Тому Акімова запевнила, що ЮНІСЕФ й надалі має намір продовжувати роботу в напрямі соціально-психологічної допомоги під час надзвичайної ситуації, що склалася на сході України.

У свою чергу представник Інституту демографії і соціальних досліджень Олена Макарова підтвердила необхідність подібної діяльності ЮНІСЕФ, оскільки, за її словами, інформації про те, чого саме потребують діти в зоні конфлікту, а також переселенці, зараз недостатньо.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

116