Шістнадцять українських сиріт, незаконно вивезених на територію Росії, повернуть в Україну.

Про це повідомив генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко.

«Ми вже домовилися, що повертатимемо дітей в Україну. Слідство триватиме ще години три-чотири, а потім дітей можна буде забрати і повернути в Україну, що ми й маємо намір зробити», - зазначив він.

За словами генконсула, російські правоохоронні органи розслідують факт незаконного переміщення українських дітей-сиріт зі Сніжного на територію Росії після викрадення їх ДНРівцями, передає «УНІАН».

«Ми учора написали заяву в поліцію і Слідчий комітет. Зараз міський Слідчий комітет проводить слідство, як вони, українські діти зі Сніжного, сюди потрапили», - сказав Москаленко.

За словами Москаленка, 16 українських дітей перебувають у пансіонаті «Донецький» у місті Донецьк Ростовської області РФ. Ситуація перебуває під контролем Генконсульства України в Ростові-на-Дону.

Нагадаємо, Донецька облдержадміністрація відправила відкрите звернення уповноваженому з прав дитини при президентові Російської Федерації Павлу Астахову з вимогою припинити порушення прав українських дітей.

Раніше в четвер, 12 червня, невідомі захопили автобус із 25 дітьми з м. Сніжного, які прямували на оздоровлення в Дніпропетровську область. Пізніше стало відомо, що дітей перенаправили в Російську Федерацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274