Передислокованим з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в Одеську та Миколаївську області Військово-Морським силам Збройних сил України вдалося в стислі терміни відновити боєздатність значної частини кораблів, літальних апаратів морської авіації і підрозділів військ берегової оборони.

Про це заявив тимчасовий виконувач обов'язків начальника штабу - першого заступника командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов, повідомляє прес-служба Міноборони.

За його словами, свідченням цього є постійне зростання кількості екіпажів та інших військових колективів, які вже зараз виконують завдання за призначенням у визначених районах Чорного моря та на суші.

«Нам вдалося досить швидко відновити технічну готовність, доукомплектувати і провести бойове злагодження виведених з тимчасово окупованого Криму ракетного катера «Прилуки», середнього десантного корабля «Кіровоград», навчальних катерів «Сміла» і «Нова Каховка», низки допоміжних і спеціальних суден, які сьогодні разом із бойовими одиницями Західної військово-морської бази і фрегатом «Гетьман Сагайдачний» виконують завдання з прикриття морських рубежів України», - зазначив контр-адмірал.

Він також зазначив, що суттєвим є внесок у зміцнення боєздатності флоту з боку морської авіації, літаки і вертольоти якій вдалося зберегти шляхом завчасної передислокації на один із аеродромів материкової частини України.

«Присутність національних ВМС у визначених районах Чорного моря сьогодні є практично постійною, кораблі відпрацьовують поставлені завдання поодинці і в складі груп, - заявив Тарасов. - Також можу констатувати активну діяльність підрозділів військ берегової оборони, які після передислокації пройшли «перезавантаження», провели бойове злагодження і зараз виконують поставлені завдання в Одеській та Миколаївській областях», - додав тимчасовий виконувач обов'язків начальника штабу-першого заступника командувача ВМС ЗС України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61