Посадові особи Комітету з конкурсних торгів Міністерства соціальної політики України не провели тендер на закупівлю послуг з організації харчування дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, внаслідок чого 233 тисячі учнів загальноосвітніх навчальних закладів з березня поточного року не були забезпечені гарантованими безкоштовними обідами.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

У зв'язку з цим відомство внесло Мінсоцполітики подання щодо усунення порушень прав дітей, які проживають на забруднених територіях у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях.

«На виконання вимог прокуратури здійснено перерозподіл видатків держбюджету і перераховано у зазначені регіони 43 млн грн для здійснення виплат батькам дітей-чорнобильців грошової компенсації за неотримане харчування», - йдеться в повідомленні.

Крім того, за непроведення процедури закупівлі послуг з організації харчування дітей до дисциплінарної відповідальності притягнуто 6 посадових осіб Комітету з конкурсних торгів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57