Россільгоспнагляд запобіг ввезенню до Криму з України партії свинини під виглядом пангасіуса. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Россільгоспнагляду.

«При здійсненні ветеринарного контролю партії риби на МАПП «Джанкой» інспектори Управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим і м. Севастополю спільно з фахівцями митних органів запобігли ввезенню близько 23 тонн контрабандної свинини», - йдеться у повідомленні.

Згідно з поданими документами, в транспортному засобі перевозився заморожений пангасіус. При більш детальному розгляді з'ясувалося, що вантажовідправником ТОВ «Продуктова гільдія» (Україна), який неодноразово ставав порушником законодавства, перевозився шпик свинячий виробництва бразильської компанії. При цьому термін придатності продукції закінчився 15 вересня 2014 р.

Вартість вантажу, згідно з виявленим у транспортному засобі документами, становить близько 3 млн рублів. Партія продукції вилучена співробітниками митниці, розглядається питання про порушення кримінальної справи.

Водночас у цьому пункті пропуску встановлено факт спроби ввезення до Криму 1,4 тонни тваринницької продукції. Вся партія не мала необхідних ветеринарно-супровідних документів. Вантаж був повернутий на територію суміжної держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом