НАТО з повагою ставиться до рішення України не приєднуватися до Північноатлантичного альянсу і виражає готовність до подальшої співпраці з цією країною, заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

«Відомо, що уряд України, скажімо так, дещо змінив євроатлантичну орієнтацію України, і ми повністю поважаємо це», - сказав він на прес-конференції в Москві в середу.

Глава Північноатлантичного альянсу підкреслив, що вступ у НАТО є добровільним рішенням кожної країни і Україна повинна самостійно визначити, яким чином їй вибудовувати стосунки з цією організацією.

«Я з надією дивлюся на розвиток подальшої позитивної співпраці з Україною на основі поточної політики, що проводиться Президентом і урядом України», - пояснив Расмуссен, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У той же час, він підтвердив готовність НАТО прийняти Україну до своїх лав у разі відповідного рішення Києва.

«Ми знову підтвердимо рішення, яке було прийняте на зустрічі у верхах НАТО в Бухаресті, згідно якому Грузія і Україна стануть членами НАТО, якщо вони цього побажають і відповідатимуть необхідним критеріям», - сказав генсек НАТО.

Як повідомляв ForUm, 3 червня Верховна Рада прийняла за основу запропонований Президентом Віктором Януковичем проект закону «Про принципи внутрішньої і зовнішньої політики».

У своєму законопроекті «Про принципи внутрішньої і зовнішньої політики» Янукович запропонував виключити із законодавства норми, згідно яким держава інтегрується в євроатлантичний простір безпеки і хоче знайти членство в НАТО.

10 червня міністр оборони України Михайло Єжель запевнив міністрів країн - членів НАТО в намірі України продовжувати конструктивну співпрацю з Альянсом.

Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо реалізації Річної національної програми співпраці «Україна-НАТО» на 2010 рік. Про це говориться у розпорядженні Кабміну № 1228 від 14 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

718