Росія даватиме оцінку президентським виборам в Україні, виходячи з моніторингу місії ОБСЄ і спираючись на сучасні технології, але відправляти своїх спостерігачів не буде з причини відсутності гарантій безпеки, заявив глава МЗС Сергій Лавров.

«У нашу епоху електронних засобів масової інформації це не становить жодних труднощів», - сказав Лавров у п'ятницю журналістам, відповідаючи на запитання, як Росія може встановити, наскільки були справедливими вибори в Україні.

«Ми визначатимемо своє ставлення до того, що сталося, як я вже сказав, на основі оцінки результатів голосування, й на основі прийняття і неприйняття тієї чи іншої персони українським народом, українським виборцем», - заявив Лавров.

Крім того, за словами міністра, Росія у своїх оцінках також спиратиметься на «моніторинг місії ОБСЄ».

Крім того, Лавров зазначив, що майбутній президент України повинен бути прийнятний, в першу чергу, не для Москви, а для українського виборця, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Прийнятний він чи хтось інший для Москви, не має ніякого значення. Він повинен бути прийнятний для українського народу. Він або вона, до речі сказати», - сказав глава МЗС РФ, відповідаючи на запитання, наскільки може вважатися прийнятною для Росії перемога на українських виборах 25 травня Петра Порошенка.

Торкаючись перспектив відносин Росії та України, Лавров сказав: «Це вже стосується і нас, і українців, і тут ми судитимемо за конкретними справами тієї людини, яка буде обрана президентом України, за розуміння, що ці вибори будуть вільними, чесними, справедливими і непідтасованими».

«Сподіваюся, що загрози, які звучать серед претендентів на президентське крісло, про те, що якщо результати когось із них не влаштують, буде третя хвиля революції, - сподіваюся, що ці погрози також на Заході почуті, особливо тими, хто заявляє, що лише Росія зацікавлена в тому, щоб ці вибори зірвати», - зазначив міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник міністра закордонних справ РФ Олексій Мєшков заявив, що російська сторона візьме до уваги і врахує всі можливі фактори під час вироблення своєї позиції щодо легітимності виборів президента України, які повинні відбутися 25 травня.

Росія не відправлятиме спостерігачів на вибори президента України 25 травня.

Заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський заявив, що на сьогодні проведення президентських виборів в Україні - це питання захисту держави, а можливе їх невизнання Росією - це проблема самої Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181