Кандидат у президенти України Наталя Королевська презентувала в Києві Інститут соціального захисту громадян, передає кореспондент Forum'у.

Установа працюватиме не лише на центральному, але й на регіональному рівні.

«Для нас дуже важливо залучити експертів та громадських діячів у регіонах, щоб будь-яка реформа була максимально зрозумілою і проходила в діалозі», - сказала вона.

 
 
Основними завданнями інституту стане дослідження актуальних напрямів у соціальній сфері, а також експертиза та прогнозування рішень влади. Інститут займатиметься підготовкою законопроектів та нормативних актів, спрямованих на посилення соціального захисту людей.
Співзасновник і директор Інституту Василь Костриця, заслужений професор Академії праці і соціальних відносин Федерації профспілок України (2002) запевнив, що Інститут розробляє Стратегії соціального захисту громадян. «Щоб кожен пенсіонер, чорнобилець або соціальний працівник розумів загальний напрям руху і міг побачити себе через рік, три, п'ять, десять років. Робота над документом уже завершується. І скоро ми презентуємо його громадськості», - розповів він.

А головне, діяльність Інституту охоплюватиме всю Україну. «Для цього ми залучаємо кращих регіональних експертів та громадських активістів. Планується відкриття філій в кожній області. Щоб наша робота носила максимально прикладний характер і базувалася на глибокому розумінні реальних проблем людей на місцях», - підкреслила Наталія Королевська.

У свою чергу, голова експертної ради Інституту, доктор економічних наук, проректор Київського національного економічного університету Анатолій Колот, зазначив, що розроблений командою Королівської Соціальний рейтинг, дозволить безперервно моніторити розвиток соціальної сфери у кожному регіоні.

Королевська продовжила: «Єдиний у своєму роді Інститут щокварталу готуватиме такий рейтинг. Сьогодні ми представляємо дані станом на 1 січня 2014 року. За останні 4 місяці ситуація змінилася, але стало тільки гірше. Наступний рейтинг ми презентуємо в травні».

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191