Після того, як український уряд оголосив про припинення підписання Угоди про асоціацію, тема «виборчого правосуддя» зникла з виступів представників ЄС.

Так, політологи Київського центру політичних досліджень і конфліктології прокоментували реакцію представників ЄС на відповідне рішення Кабміну.

«Прийняте урядом рішення вкрай важливе. Воно дає можливість прискорити консолідацію громадських і політичних сил, які виступають проти згубного для країни євроінтеграційного курсу», - вважають вони.

Експерти помітили, що внаслідок паузи в євроінтеграції низка вимог європейських чиновників до української влади потонули у вирі останніх подій.

«Після того, як Київ оголосив про припинення підписання Угоди про асоціацію, тема «виборчого правосуддя» зникла з виступів представників ЄС. Створюється враження, що або Європа тепер тут може піти на поступку В. Януковичу, або ця тема просто тимчасово витіснена темою російської загрози. Цей варіант передбачає ніби налаштованість Європи на якнайшвидше досягнення згоди з Україною», - додали аналітики.

Між тим, наразі, за їхніми словами, в ЄС не визначилися щодо єдиної реакції на рішення уряду. Водночас вони нарікають, що в Європі досі не дали жодних позитивних сигналів щодо нинішніх побажань України.

Зокрема, ця тема не звучить і в західній пресі, яка намагається переконати своїх читачів, що сам договір про асоціацію - величезне благо для країни.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245