В Україні є багато можливостей для інвестування, а створення Зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом збільшить європейський ринок майже на 7%. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час презентації інвестиційних можливостей України в рамках шостого Всесвітнього економічного симпозіуму в Нью-Йорку, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Введення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, за оцінками експертів, збільшить ринок ЄС майже на 7%, виробництво товарів і послуг в Європі - більш ніж на 1%, експорт європейських товарів і послуг у світі - майже на 1%», - зазначив Глава держави.

На думку Президента, Україна при цьому отримає шанс ще глибше розкрити свої переваги на світовому ринку. Зокрема, за його словами, країна має набагато меншу в порівнянні з країнами ЄС конкуренцію на внутрішньому ринку. Янукович також підкреслив, що Україна володіє висококваліфікованою робочою силою.

Крім того, Глава держави зазначив, що Україна має розвинену і конкурентоспроможну галузь сільського господарства, яка демонструє стабільне зростання на рівні 5% щорічно, а це вдвічі більше, ніж у середньому в країнах ЄС.

«Експорт продукції в області інформаційних технологій з України в 2013 році складе близько 1,8 млрд доларів США . За цим показником наша країна входить до п'ятірки лідерів регіону Центральної та Східної Європи. Тому, очевидно, можливості інвестувати в Україну далеко не вичерпані», - сказав Президент.

Як повідомляв ForUm, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Президент України Віктор Янукович переконаний, що запровадження зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом допоможе процесу виходу Європи з економічної кризи.

Україна почала підготовку необхідної законодавчої та інституційної основи для імплементації майбутньої Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220