Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) виключила зі своєї резолюції про розмежування політичної та кримінальної відповідальності згадки будь-якої конкретної країни, таким чином, прибравши з тексту резолюції Україну і справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-міністра Юрія Луценка, оскільки європолітики втомилися від представників української опозиції.

Про це в коментарі ForUm'у заявив народний депутат від фракції Партія регіонів, голова постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Іван Попеску.

«Чому дану резолюцію підтримала абсолютна більшість депутатів ПАРЄ? Справа в тому, що вони просто втомилися від того, що постійно робить і говорить українська опозиція. Так, спочатку наших опозиціонерів підтримували в ПАРЄ, що було відображено в резолюції, яка з'явилася у січні 2012 року. Але з тих пір в Україні був прийнятий новий Кримінально-процесуальний кодекс, новий закон «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», зараз ми працюємо над законопроектом «Про прокуратуру», готуємо зміни до Конституції, щоб судова гілка влади була незалежною», - зазначив депутат .

Він висловив упевненість, що Європа сьогодні бачить конкретні кроки української влади, тому не хоче політизувати ситуацію напередодні саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді цього року. За його словами, про це свідчить той факт, що абсолютна більшість - 79 з 86 депутатів ПАРЄ - підтримали поправки в резолюцію.

«Зі свого боку ми зробили все можливе, щоб у резолюції ПАРЄ Україна не згадувалася в критичному ключі. Таким чином, це має сприяти позитивному проведенню саміту Східного партнерства», - резюмував Попеску.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243