Севастополь у разі застосування практики обрання мера може втратити повноваження регіону. Про це заявив голова Севастопольської міськдержадміністрації Володимир Яцуба на урочистих зборах на честь Дня Конституції України.

Нагадавши, що у місті, як і раніше, обговорюється тема виборності мера, Яцуба сказав: «Якщо ми підемо шляхом обрання мера, то місто втратить статус міста-регіону і отримає статус міста, на яке буде поширюватися закон про місцеве самоврядування, який в більшості своїй зводиться лише до одного - виборів мера».

За словами Яцуби, «севастопольцям намагаються навіяти думку про те, що місто розквітне і стане багатшим тільки у такому разі», але всенародно обрані мери не гарантують якість їхньої діяльності, повідомляє «УНІАН».

Як вважає керівник Севастополя, якщо у місті «буде мер і призначений керівник, то, очевидно, не уникнути розпилення влади». За його словами, очевидно, що «спроби розхитати ситуацію у Севастополі вигідні не жителям міста. Ситуація у місті дестабілізується, почнуться міжусобні чвари. Відбудеться знамените «дві господині на одній кухні». Місто, як всі ви пам'ятаєте, це вже переживало. Вважаю, що центральне керівництво країни, виходячи із геополітичного та військового статусу Севастополя, затвердженого у Конституції, повинно мати прямий вплив на управління містом», - підкреслив Яцуба. На його думку, на Севастополі лежить особлива політична відповідальність, оскільки це «місто двох братніх флотів, двох братніх народів».

Крім того, він запропонував згадати досвід Києва, «де двічі обирали мера, якого не знали потім куди подіти».

Нагадаємо, Конституцією України передбачено особливий статус Севастополя, який передбачає прийняття окремого закону. З 1996 року Верховна Рада України неодноразово, але безуспішно намагалася прийняти закон про статус Севастополя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207