Посол США в Україні Джон Теффт позитивно оцінив електропоїзди компанії Hyundai Rotem, річниця з запуску яких в Україні відзначається в ці дні.

«Я перший раз їду, дуже комфортно. Звичайно, він не такий швидкий, але все в порядку», - прокоментував свою поїздку у швидкісному поїзді Джон Теффт програмі «Подробиці тижня» (канал «Інтер»), що висвітлювала річницю роботи «Українських експресів».

Нагадаємо, 27 травня виповнюється рівно рік з моменту запуску швидкісних поїздів на території України.

У зимовий період неодноразові поломки і запізнення поїздів широко висвітлювалися у ЗМІ. Ще взимку корейські фахівці вжили заходів щодо усунення технічних неполадок, які призводили до проблем експлуатації поїздів Hyundai в Україні. На сьогоднішній день кількість випадків відхилення від графіку пересування, за даними Укрзалізниці, максимально знизилася.

Програма каналу «1+1» «Українські сенсації» раніше проводила експеримент, запустивши автомобіль Hyundai проти поїзда Hyundai. Перед учасниками експерименту було поставлено завдання подолати без поломок відстань у 600 км від Києва до Львова. У результаті експерименту поїзд на дві години випередив автомобіль.

Протягом року швидкісними поїздами Hyundai Rotem і Skoda скористалися понад 1,9 млн пасажирів, із яких понад 1,3 млн перевезено поїздами корейської компанії.

Залізничники продовжують розвивати швидкісний рух. Нові рейси з'єднують не лише міста, які брали Євро-2012, але і густонаселені регіони лівого берега Дніпра зі столицею Автономної республіки Крим - Сімферополем. Так, починаючи з 26 травня, між Дніпропетровськом і Сімферополем курсує швидкісний електропоїзд Hyundai Rotem.

Відстань у 482 км між Дніпропетровськом і Сімферополем потяги Hyundai Rotem долають за 4 години і 55 хвилин. А на маршруті Харків-Сімферополь (6 год 52 хв) і Донецьк-Сімферополь (6 год 43 хв.) Курсує дві пари двоповерхових поїздів Skoda. Також продовжено маршрут швидкісного руху Київ - Дніпропетровськ до Запоріжжя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230