Рятувальники припинили пошуки зниклого 10 січня у горах Закарпатської області громадянина Чехії.

У той же час міліція відкрила кримінальне провадження за ознаками ч.1. ст.115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство), повідомили у секторі зв'язків з громадськістю УМВС України у Закарпатській області.

За даними міліції, 12 січня цього року у Свалявський РВ УМВСУ в Закарпатській області надійшло повідомлення від жителя смт Воловець про те, що його знайомий, громадянин Чехії, 10 січня пішов у гори і не повернувся.

«У зв'язку з тим, що встановити місце перебування безвісти зниклого громадянина Чехії не вдалося, слідчим відділом Свалявського РВ інформація про даний факт внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочате кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство)», - уточнили у ВЗГ УМВСУ в Закарпатській області.

На даний час, за даними міліції, вживаються заходи щодо розшуку зниклого.

Як повідомили у ТУ ДержНС у Закарпатській області, враховуючи нововиявлені факти, на засіданні комісії з питань надзвичайних ситуацій Воловецької райдержадміністрації було прийняте рішення про тимчасове припинення у горах пошуково-рятувальних робіт.
«Працівникам Свалявського райвідділу міліції з обслуговування Свалявського та Воловецького районів дано доручення продовжити проведення оперативно-розшукових заходів», - уточнили у ТУ ДержНС у Закарпатській області, передає «УНІАН».

Нагадаємо, за даними ТУ ДержНС у Закарпатській області, 10 січня 24-річний громадянин Чехії орієнтовно пішов у напрямку гори Темнатик Воловецького району і не повернувся.

Станом на 18 січня, у рамках рятувальної операції, фахівці обстежили більше 1700 гектарів території, окремі урочища по кілька разів. Працівники міліції проводили опитування місцевих жителів з метою з'ясувати хоч якусь інформації про зниклого туриста. Щодня з приводу даного випадку у Воловецькому районі засідала комісія з надзвичайних ситуацій.

Для ознайомлення з ходом пошуків громадянина Чехії Закарпатську область відвідував Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Давід Павліта. Крім того, у Воловець приїхала мати зниклого іноземця, яка у складі однієї із пошуково-рятувальних груп ходила в гори на пошуки сина.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

368