При врученні підозри засудженій Юлії Тимошенко жодне її право не було порушене. Про це заявив начальник головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Андрій Курись, повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації ГПУ.

За його словами, повідомлення про підозру Тимошенко було вручене з дотриманням усіх вимог закону, в тому числі і нового КПК.

«Слідчі вчинили абсолютно законно, надавши доручення вручити повідомлення підозрюваній керівнику колонії. Якщо хтось не знає вимог нового КПК, то це не означає, що слідчі чи прокурори щось порушують. Крім того, під час самого вручення засудженій були роз'яснені всі її права», - сказав він.

Курись підкреслив, що ніякого права Тимошенко, у тому числі права на захист, ніхто не порушував.

«Слідчі дії з нею (Тимошенко, - Ред.) будуть проведені виключно у присутності адвокатів, як це і передбачено», - додав він.

Крім того, начальник управління повідомив, що в умовах дії нового кримінального законодавства кримінальна справа про вбивство народного депутата Щербаня буде направлена до суду тільки після виконання всіх передбачених законом процесуальних дій.

Як повідомляв ForUm, Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році. Екс-прем'єру Юлії Тимошенко у п'ятницю, 18 січня, було вручене повідомлення у підозрі її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213