У Херсонському слідчому ізоляторі повісився ув'язнений. Про це повідомив сьогодні на брифінгу начальник Управління Державної пенітенціарної служби України у Херсонській області, генерал-майор внутрішньої служби Володимир Пінькас.

Суїцид стався у медичній палаті СІЗО 9 січня. Ув’язненого, 1961 року народження, виявив контролер ізолятора вже без ознак життя на ліжку у камері зі шнурком від спортивних штанів на шиї. У роті загиблого був його ж носовичок.

За характером розташування тіла та іншими ознаками, а також за заявами його співкамерників, яких було 11 осіб, смерть настала саме внаслідок суїциду, сказав Пінькас.

За його словами, викликані на місце події медики, а також подальші розтин і судово-медична експертиза також підтвердили факт самогубства. Медичне формулювання: «реактивний суїцид».

Загиблий перебував у Херсонському СІЗО з листопада 2010 року відповідно до постанови суду про утримання його під вартою. Ув’язненому інкримінувалося шахрайство (ч.5 ст.191 КК України), передає «УНІАН».

Також Пінькас повідомив, що загиблий до арешту проживав у Києві, де, згідно з даними його анкети, значився президентом корпорації щодо поводження з отруйними речовинами та відходами виробництва. Із матеріалів справи випливає, що ув'язнений мав пряме відношення до афери 2009 року щодо фіктивного вивезення непридатних до вживання отрутохімікатів з території Херсонської області.

Розслідування прокуратури за вказаним фактом суїциду ще не закінчене. Дані про це розслідуванні внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273