Міністерство освіти і науки, молоді та спорту заявляє про обов'язковість подання абітурієнтами для вступу до вузу у 2013 році винятково копій своїх документів, а не оригіналів.

Про це в інтерв'ю газеті «Факти» сказав директор департаменту вищої освіти Міносвіти Юрій Коровайченко.

«Якщо раніше людина могла залишити у вузі як копії своїх документів, так і оригінали, то тепер цього не буде. Відтепер у приймальну комісію можна приносити тільки нотаріально завірені копії документів. Нововведення запровадили для того, щоб вузи не могли завчасно зараховувати «своїх» людей», - сказав він.

Коровайченко зазначив, що у 2012 році були випадки, коли вузи, не чекаючи завершення вступної кампанії, починали зараховувати на контракт абітурієнтів, які хоч і мали низькі бали, але заздалегідь принесли до приймальної комісії оригінали документів.

Таким чином, абітурієнти з середніми балами вище, які не потрапили на бюджет, але точно проходили на контракт, не зараховувалися до вузів.

Коровайченко підкреслив, що з 2013 року буде діяти чітка схема зарахування абітурієнтів на навчання за контрактом: рекомендація до зарахування - подача оригіналів документів - підписання договору - наказ про зарахування, і тільки після цього оплата навчання.

Також чиновник допустив можливість модернізації тестів незалежного зовнішнього тестування у 2013 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

515