У Дніпропетровську, намагаючись викрасти комп'ютерну техніку з кабінету директора, двоє колишніх випускників школи вбили 60-річного сторожа.

Як повідомили у відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Дніпропетровській області, 12 грудня прибиральниця повідомила про те, що у приміщенні школи №122 по вул.Кожедуба виявлено труп сторожа навчального закладу.

Було встановлено, що невідомі, відтиснувши грати і розбивши шибку вікна туалетної кімнати, яка розташована на другому поверсі школи, проникли у приміщення. Злочинці заволоділи мобільним телефоном потерпілого та системним блоком комп'ютера і монітором з кабінету директора.

Проведеним комплексом оперативно-розшукових заходів за скоєння вбивства були затримані двоє випускників цієї школи, 1995 р. н., які у даний час навчаються в одному із середньо-спеціальних навчальних закладів Дніпропетровська.

«Скоївши крадіжку, злочинці намагалися покинути приміщення через двері на першому поверсі. У цей час вони були помічені сторожем, який спробував їх затримати. Підлітки у відповідь вчинили опір. Сторож, маючи у кишені складаний ніж, намагався захистити себе. Заволодівши його ножем, зловмисники почали бити потерпілого руками та ногами по голові та тулубу, а потім один із них завдав останньому кілька ударів ножем в область шиї», - йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Внаслідок отриманих ушкоджень чоловік помер на місці. Після цього підлітки з викраденим майном покинули навчальний заклад.

Велика частина викраденого майна вилучена співробітниками міліції за місцем проживання одного із підозрюваних, також вилучено знаряддя злочину - ніж.

Обидва неповнолітніх затримані.

За даним фактом ведеться слідство.

За скоєне молодим людям може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295