Автомобільні перевізники почали легалізувати свою діяльність: за останній місяць до Міністерства інфраструктури надійшло понад 150 заяв від нелегалів з наміром вивести свій бізнес із тіні. Про це заявив голова Укртрансінспекції Євген Пронченко під час «круглого столу» з проблем нелегальних перевезень на пасажирському автотранспорті, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

«Автомобільні перевізники почали виходити із тіні: за останній місяць до нас надійшло понад 150 заяв на видачу тимчасових дозволів з гарантією з боку перевізників протягом шести місяців перейти на безпечні транспортні засоби великої місткості, - сказав Пронченко. За його словами, тільки у Чернігівській області вже легалізовано 40 перевізників, і тепер пасажири зможуть скористатися якісними авто послугами у напрямках із Чернігова в Суми, Полтаву, Рівне, Луцьк.

Він також зазначив, що станом на 25 квітня співробітниками інспекції на території України спільно з ДАІ, ДСБЕЗ МВС України та ДПС України проведено 2 тис. рейдів, під час яких складено 4,2 тис. актів перевірок дотримання вимог законодавства про автомобільний транспорт при виконанні перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом. За результатами розгляду матеріалів про виявлені порушення до нелегальних автоперевізників застосовані фінансові санкції на суму понад 2,3 млн грн, із яких до Державного бюджету України вже перераховано 1,5 млн грн.

Укртрансінспекція зазначає, що більшість нелегальних перевезень пасажирів здійснюються у напрямку Києва із дев'яти областей України: Хмельницької, Сумської, Чернігівської, Волинської, Житомирської, Вінницької, Рівненської, Черкаської, Полтавської.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що викорінити нелегальні перевезення як вид дозволить внесення змін до законодавства про автомобільний транспорт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341