У Черкасах внаслідок сильних злив пошкоджено греблю через Дніпро, зараз на греблі тривають відновні роботи, обмежено рух транспорту.

Як повідомили в прес-службі Управління МНС в Черкаській області, в ніч з 28 на 29 червня в Черкасах пройшли зливи, які викликали підтоплення значної території міста. За даними гідрометцентру, протягом ночі в Черкасах випало 38,4 мм опадів, що удвічі перевищує місячну норму. Крім того, впродовж останніх днів у Черкасах випало 150 мм опадів, що перевищує десятиденну норму в 10 разів.

За декілька годин було затоплено більшість автодоріг, тому вже вранці переважна кількість жителів Черкас через обмеження руху громадського транспорту не змогли дістатися до роботи. В оперативно-координаційний центр управління протягом лише однієї години поступило більше ста звернень від громадян, домоволодіння яких заливало водою, і від автомобілістів, чиї автомобілі були затоплені.

Підрозділи МНС за допомогою техніки відкачують воду з підвалів будинків і водозбірного колектора, повідомляє «УНІАН».

Також через загрозу підтоплення обладнання відключена електропідстанція РП-28, яка забезпечує електроенергією Південно-Західний район міста. Зараз в місті підтопленими залишаються одинадцять місць, через що залишається ускладненим транспортний зв'язок між декількома районами міста.

Крім того, в Черкасах на перетині проспекту Хіміків і вулиці Енгельса стався прорив каналізаційного колектора. Причиною аварії стало те, що на нього впала теплова камера ТЕЦ, яку підмило водою. Жителі Південно-Західного району можуть залишитися без води.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1232